A megrendeléseket 1 munkanapon belül kiszállítjuk!

Gyakran Ismételt Kérdések

A koronavírusok alapvetően állatok körében fordulnak elő, ugyanakkor egyes koronavírus törzsekről ismert, hogy képesek az emberben is fertőzést okozni. A koronavírusok mind állatról emberre, mind emberről emberre terjedhetnek.

Sokféle állatfaj lehet forrása az emberi megbetegedést okozó koronavírusoknak. A 2012-ben az Arab-félszigetről kiinduló, a közel-keleti légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus elsődleges forrása a teve volt, míg a 2002-ben Kínából kiinduló, a súlyos akut légzőszervi szindróma járványát okozó koronavírus a denevérről cibetmacskák közvetítésével terjedt át emberre.

A mostani járványt okozó új koronavírus 2019 végén került azonosításra Kínában. Az új koronavírus által okozott betegség neve a COVID-19 (coronavirus disease – koronavírus okozta megbetegedés 2019). Ez a vírustörzs a kínai Vuhanban a 2019 decemberében kitört járvány előtt ismeretlen volt.

Mivel a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, ezért is fontos több mint 2 méter távolságra maradni a megbetegedett személyektől és betartani az alapvető higiéniai szabályokat.

Néhány egyszerű higiénés szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést

A megelőzéshez a legfontosabb óvintézkedések:

 • Ne menjen olyan környezetbe, ahol nagy a valószínűsége a fertőzésnek, lehetőleg maradjon otthon, csak alapos indokkal hagyja el otthonát!
 • Lehetőleg kerülje a szoros kapcsolatot mindenkivel, akivel nem egy háztartásban él, tartsa a legalább 1,5 méteres távolságot másoktól és ne csoportosuljon! 
 • Alaposan és gyakran mosson kezet!  Lehetőleg szappanos vízzel vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel tisztítsa meg a kezét! Ügyeljen a körmei alatti, és az ujjai közötti területekre is!
 • Szellőztessen gyakran! Ez vonatkozik az otthonra, az irodákra, minden zárt térre.
 • Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el az orrát és száját zsebkendővel, utána dobja ki a zsebkendőt és mosson kezet!
 • Kerülje el a köhögő, légúti tüneteket mutató embereket, a nagy tömeget!
 • Lázas beteggel lehetőség szerint kerülje az érintkezés minden formáját!
 • A megszokott érintkezési, üdvözlési formákat, például a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést tanácsos mellőznie.
 • Fordítson fokozott figyelmet immunrendszere erősítésére, pl. fogyasszon elegendő vitamint!
 • Ha Ön egészséges, az arcmaszk használata önmagában nem előzi meg a fertőzést.
 • Az arcmaszk a megbetegedetteknek ajánlott, hogy ne terjessze a vírust egy-egy tüsszentéssel vagy köhögéssel!

Szeretné biztosan tudni, hogy elkapta-e a koronavírust?

A megrendelni kívánt ScheBo® SARS-Cov-2 Quick™ ANTIGEN gyorsteszt felhasználása során szakember közreműködése szükséges! Ennek elmaradása esetén az eredmény nem megbízható. A teszt eredménye tájékoztató jellegű, nem minősül orvosi értelemben diagnózisnak. A betegség gyanúja esetén a szakorvosi felülvizsgálat nem mellőzhető. A megrendelés leadásával úgy tekintjük, hogy ezt a tájékoztatást tudomásul vették.